A 2017-18. tanév eseményeiből

Templomban ballagtak

Nyolcadikosaink ballagására és a tanévzáró ünnepélyre a templomban került sor.
Ballagás, 2018
A búcsúztatások sorát gazdagította Kiss Zsolt előadása.

Március idusára emlékeztünk

Március 15-ére emlékezett az iskola. A színjátszócsoport nagyszerű és nívós előadását tekinthette meg a vendégségbe érkezett mintegy 200 óvódás.
Ünnepség
Az óvodások ezt követően több helyszínen a témához kapcsolódóan kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol a nagyobb diákok, az óvodapedagógusok meg az iskola tanítói segítették a kicsiket az alkotások elkészítésében.

Kézműveskedés

Lelkigyakorlat Csaba atyával

Csonka Csaba, Nagykőrösön elsőmisés káplán, most Tar plébánosa tartotta a munkanap-áthelyezést felhasználó szombaton a lelkigyakorlatot az iskolában.
Lakatos András igazgató meghívására érkezett Csaba atya, aki azonnal megnyerte a tanulók jóindulatát, s nagy kedvvel vettek részt a közös éneklésben, a közös történet-előadásban: a tékozló fiú esete és tanulsága elevenedett meg.

Lelkigyakorlaton

Farsang, kétszer is

Hamvazószerda előtt farsangolt az iskola: külön az alsósok, s külön a felsősök. A mindig jóhangulatú bolondozás a kisebbeknél süteménymajszolással, a nagyobbaknál tánccal ért véget.

Farsangoltak

A hó az jó...!

... igen, akkor jó, ha közben hideg van, mert akármilyen kicsi is esik, abból mindig lehet hóembert gyártani. Aki pedig hóembert gyúr, az örül a hónak, örül a természetnek, örül, hogy mozoghat egy kicsit az iskolaudvaron. A tanulóink mellett Lakatos András igazgató, Ballai Ottó, testnevelő.

Díszek a fára

Karácsonyi gálánkról

2017 utolsó tanítási napjának második felében egy kis karácsonyi hangulatot idéztünk az iskolai falak közé.
Elsőként is feldíszítettük - a tanulók által készített ajándékokkal - a fenyőfánkat. Képünkön az 5. osztályosok helyezik el a díszeket a fán. Díszek a fára
Hernádi László plébános az alkalomhoz illő igehírdetése után karácsonyi pásztorjátékot mutattak be a tanulók. Előadás-részlet

Fergeteges SZM-bál

Iskolánk Szülői Munkaközössége SzM-vacsorát szervezett. A zenét Óvári Tibor Jászkarajenőről szolgáltatta, a vendégsereg megelégedésére. A báli forgatag a Csutka Zumba fellépésével kezdődött, ahol izgalmas koreográfiákat leshetett a nagyszámú közönség.
Tánctanítás zumbamódra
Később Kiss Zsolt szórakoztatta az egybegyűlteket. Az est fénypontja hát persze, hogy a tombola volt. Márton-napi lúd volt az egyik fődíj, ezt Lakatos András igazgató vitte el, s a 2 éjszakás wellness-hétvégét félpanzióval (Alsópáhok, Kolping-hotel) Debreceni Mátyás szülei nyerték meg.

'56-ra emlékeztünk

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztünk.
Az iskolai diákszínjátszó kört ezúttal is Kiss Zsolt vezette.
A megható és megrázó ünnepségen felidézték a korabeli történéseket.
Az ötvenhatos ünnepségünk

Megnyitottuk az új tanévet

A Veni Sancte szentmisét Hernádi László plébános tartotta. Lakatos András igazgató bemutatta az iskola új vezetését. Bartáné Csontos Anita igazgatóhelyettesként, Ács Szilvia alsós, Benkéné Megyesi Edit felsős munaközösség-vezetőként is tevékenykedik a továbbiakban. Az 1 osztályt Kósa Márta, a 3. osztályt Mahlaj Hajnalka tanítja. Az új testnevelő Ballai Ottó.
Együtt az iskola közössége a megújult Hősök terén