Aktuális híreink

Iskolába hívogató


A leendő elsősöket hívja a Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola játékos, angol nyelvű találkozóra.
Április 5-én, szerdán reggel 8-ra várjuk az érdeklődőket!
Nagy Norbert Zoltánné Mahlaj Hajnalka vár mindenkit!
    .

Nyílt órt tartunk!


A leendő elsősök szüleit hvárják a Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskolába, olvasás órára.
Április 14-én, pénteken reggel 8-ra várjuk az érdeklődőket!
Nagy Norbert Zoltánné Mahlaj Hajnalka, a leendő elsős tanító néni - és az iskola minden pedagógusa - vár mindenkit!
    .

Hajni néni várja az elsősöket!


    .
A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskolában 2023. szeptemberében induló első osztály tanítója Nagy Norbert Zoltánné Mahlaj Hajnalka.
"Mindig a gyereket, a tanulót helyezem előtérbe. Függetlenül attól, honnan jött, milyenek a képességei: a gyerek az gyerek. Mindenkivel ugyanúgy kell foglalkoznom. Ha azt látom, hogy valaki fokozottabb figyelmet érdemel, akkor vele külön foglalkozom, akár az órán belül, differenciálással, akár órák után korrepetáláson. Megpróbálom a képességeit minél magasabb szintre hozni, itt mindenkinek kell, hogy legyen esélye.
Valahogy úgy alakult, hogy a kisebbekhez kerültem, de ez nekem is jó, mert talán ez a hozzám is legközelebb álló osztályfok. Ekkor még olyan formázhatók a gyerekek, az óvodából megérkező pici gyerekből iskolás lesz, aki még második anyukájának tekint. Segítem a beilleszkedésüket, rengeteg mindent játékosan oldaunk meg, nagyon igénylik is ezt a gyerekek. Itt a Kolpingban kis felmenő van, tehát egy tanító 1-2. osztályban majd 3-4-ben viszi a tanulókat.
Az óráim egy részébe beillesztek egy másfajta tudást, értéket is. Angol műveltségterületes tanító vagyok, egy kicsit az is a szívem csücske, ezért aztán előszeretettel teremtek nagol nyelvi hangulatot, használjuk a nyelvet. Nagyon büszke vagyok a tanulóimra, mert fogékonyak, nagyon érdekli ez őket, és úgy tapasztaltam, hogy igénylik is már az ilyen angol órarészleteket.
Persze nem az a cél, hogy második osztály végére folyékonyan beszéljenek, de az igen, hogy megszeressék ezt a nyelvet, hogy egy nyelvet tanulni szeressenek. Úgy tapasztalom, hogy ezt nagyon szeretik, úgy a tanulók, mind a szülők is."


Forradalom-ünneplés a város óvodásainak


Az iskola a polgári forradalom és szabadságharc 175. évfordulóját az idén is úgy ünnepelte, hogy elhívta az ünnepi megemlékezésre a város óvodásait. Természetesen az eseményt hosszú próbafolyamat előzte meg. Felkészítő pedagógusok: Pusztainé Juhász Györgyi, Jeszenszky Szabina, Simon Kinga, Ács Szilvia, Bodzsár Szilvia.

    .

A márciusi eseményeket az iskola tanulói és pedagógusai idézték fel.

    .

A nagy sikerű forradalom-idézés után a diszlet előtt is pózolhattak a nagycsoportosok...

    .


21 éves találkozó az első elballagott osztállyal


A Kolping iskola 1994-ben Babits névvel indult. Az első évfolyam 2002-ben, kimondani is sok, 21 éve végzett.
Sok-sok viszontagság övezte az intézmény megalakulását, indulását, működését, ezt idézték fel egykori tanítóik: Ács Szilvia és Budai Krisztina segítségével az amúgy kissé meghatódott egykori tanulók...
A képen balról jobbra: Olgyai János, Tóth Bernadett, Őzséné Mohácsi Adrienn, Kalmár-Nagy Rita, Ács Szilvia, Budai Krisztina, Palásti Imre, Bogovics József, Polyák Nikoletta
    .

A forradalmat idézzük meg!


Évek óta hagyomány, hogy a Kolping iskola meghívja március 15-ei megemlékezésére az óvodásokat.
A program az alábbi, várunk mindenkit nagy szeretettel!

    .


Mindenki belenézhessen pedagógiai munkánkba: nyílt napot tartottunk


    .

Két osztályban, elsőben és másodikban is nyílt napot tartotottunk, hogy az érdeklődő szülők, pedagógusok bepillanthassanak az iskolai életbe. Képünkön a másodikosok egy csoportja a csupaszív Nagy Norbert Zoltánné, Hajnalka tanító nénivel.

    .


...mert a farsang, az kell...!


"Itt a farsang, áll a bál" - áll a mondókában, s valóban, szükség van arra, hogy a hosszú, sötét, téli napok után valami vidámabb is legyen.
Rengetegen jelmezt öltöttek,gogy most valami mást mutassanak meg vidám lelkükből.

    .


Ó, gyönyörűszép karácsonyi - gála..


Az advent zárásaként, hagyományosan karácsonyi gálát tartottunk.
Az őszi szavalóversenyen helyezést elért tanulók verselése után pásztorjátékot adtak elő a diákok.
Az ünnepségen megjelent és karácsonyi ajándékokat is hozott az iskolásoknak a gödöllői Kolping Család küldöttsége
    .


Öreg diákok - tanárok találkozót tartottunk!


Október 6-án, délután 4 órai kezdettel, találkozót tartottunk régebbi diákjaink és az őket tanító pedagógusok számára.
Az iskola pedagógusai óriási kedvvel készültek,rengeteg fényképet kerestek elő, tablókat gyártottak, s gondolatban felelevenítették a korábban végzett diákok neveit...
A sok-sok megjelent régi diák - ma már felnőtt ember, többszörös családanya és családapa - keresték magukat a korábbi fényképeken, együtt emlékeztek csínytevéseikre, meg a gondtalan és felhőtlen tanulói évekre. Bartáné Csontos Anita igazgatóhelyettes diákon át mutatta meg az iskola fejlődését. Többen kijelentették, a találkozók sorát folytatni és rendszeresíteni kell. Így legyen!     .Új igazgató az iskola élén


A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola új vezetéssel indult a 2022-2023. tanévnek. Az iskola igazgatója Zsilka-Fekésházi Zsuzsa. Ő nem ismeretlenül érkezett, hiszen 2008-től 2018-ig itt tanított. Munkáját 2012-ben Az Év Pedagógusa iskolai kitüntetéssel ismerték el. Ezután Cegléden, az ugyeri iskolában tanított, majd 2021 februárjától a nagykőrösi iskolát fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet oktatási ágazatának munkatársaként dolgozott.
Tanítói, egyetemi és közoktatásvezetői szakvizsgával rendelkezik. Pedagógiai tapintata gyermekszeretettel és alapos elméleti tudással ötvöződik.
Az iskola vezetéséhez csatlakozott Simon Kinga, hittanár, aki a lelki vezetői tisztet tölti be.


    .


A Magyar Diáksport Napján

Iskolánk is megemlékezett a Magyar Diáksport Napjáról

Mindenki győz

Megnyitottuk a 2022-2023. tanévet!

Becsengettek!


Szeptember 1-jén újra találkozhattunk egymással!
Tanévnyitó szentmisével indította a tanítási évet a Nagykőrösi Kolping Általános Iskola közössége. Hernádi László plébános celebrálása után az intézmény új igazgatója, Zsilka-Fekésházi Zsuzsa nyitotta meg a 2022-2023-mas tanévet. Az első osztályosok hagyományosan megkapták a tanévre a tanszercsomagot.


    .


A 2020-2021. tanév eseményeiből >>

A 2019-2020. tanév eseményeiből >>

A 2018-2019. tanév eseményeiből >>

A 2017-2018. tanév eseményeiből >>

A 2016-2017. tanév eseményeiből >>

A 2015-2016. tanév eseményeiből >>

A 2014-2015. tanév eseményeiből >>

A 2013-2014. tanév eseményeiből >>

A 2012-2013. tanév eseményeiből >>

A 2011-2012. tanév eseményeiből >>

Korábbi híreink >>

Iskolagyümölcs-beszállítónk a Vega-Ház Kft.
Garden